top of page

En krigsseilers historie

DIRECTOR / SVEIN RUNE SKILNAND

Da krigen brøt ut høsten 1939 var Søren Brandsnes ombord på et gråmalt skip midt ute på Atlanterhavet. Med ett befant han seg midt i en brutal virkelighet. Midt i en verdenskrig. I fem år bestod hverdagen av frykt, mareritt og angrep. Da han kom hjem til Norge i 1946 fikk han spørsmål om sin nasjonale holdning. Hvor var han da Norge var i krig?

Krigen gjorde at det var enkelt å få hyre. Da Søren mønstret på var advarslene fra eldre sjøfolk mange. Men han var glad for å ha fått seg en jobb og ante lite om det marerittet som ventet ham. Allerede som liten gutt ble han påvirket av historiene om livet på havet og endelig skulle drømmen gå i oppfyllelse.

I dokumentaren deler han historien om hvordan krigsårene på et gråmalt skip i handelsflåten satte spor i et ungt sjømannssinn og om kjærligheten som hjalp ham da han kom hjem. Men til tross for den dystre tematikken er dokumentaren likevel blitt en varm og nær fortelling om en fantastisk mann, sier regissør Svein Rune Skilnand, som har arbeidet tett med Brandsnes gjennom fire år.

 

- Arbeidet med dokumentaren har pågått lenge, men det var viktig for meg å fortelle en korrekt historie og vi har arbeidet mye med detaljer, fortsetter Skilnand. Det er viktig at folk får vite om skjebnen til krigsseilerne og den enorme innsatsen de la ned under krigen.

Det er mulig å leie eller kjøpe denne filmen ved å følge linken: https://vimeo.com/296664729

Produsert for NRK.

En krigsseilers historie

En krigsseilers historie

bottom of page